Nedopustíme zdanění wi- fi. Jde o další útok na občany

13. dubna 2015,

Přestože ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v lednu sliboval, že nedopustí zdanění wi-fi, zadal jeho úřad studii, která by podle dnešních informací Lidových novin měla takový krok obhájit. Stát za tuto studii prý zaplatí čtvrt miliónu korun.

 
Je-li to pravda, připomíná buď dění na Mládkově ministerstvu Kocourkov, nebo pan ministr vodí celou veřejnost za nos. Obojí je špatné.
 
Záměr zdanit wi-fi je od začátku vadný. Poškodil by mnoho lidí a mezi nimi tisíce drobných podnikatelů zejména na venkově, kde je wi-fi nejrozšířenějším druhem připojení. Odnesly by to tisíce domácností po celé republice. Ministerstvo by tím navzdory všem svým proklamacím zhoršilo podmínky volné soutěže a konkurence na trhu. Místo podpory rozvoje internetu a inovací by se vydalo přesně opačnou cestou.
 
Pokud není možné věřit ministrovi, měl by předseda vlády garantovat, co s připojením wi-fi vláda zamýšlí. Pan ministr by měl také veřejně vysvětlit, proč jeho úřad investoval čtvrt miliónu korun do studie, která je podle jeho vlastního lednového ujišťování zbytečná.

štítky: # # #