Vyjádření k dnešnímu článku deníku Právo o změnách ve financování ODS

16. října 2014,

V souladu se stanovami ODS přijala Výkonná rada ODS opatření, která jsou nezbytná pro konsolidaci našich financí. V žádném případě nejde o panické kroky či reakci na podnět z vnějšku, naopak jsou to racionální a systémové změny ve způsobu finančního řízení strany.

 
Je to přirozený krok, který sjednocuje správu peněz uvnitř ODS. Dosud existovalo více než 100 samostatných účtů. I tato nepřehledná situace byla důvodem finančních problémů, které ODS v současné době řeší. Jednotná správa financí je základní podmínkou pro transparentní financování ODS. Nejedná se o žádné dramatické opatření. Podobně by postupovala každá odpovědná organizace.
 
Sjednocení finančního řízení neznamená, že by jednotlivé organizace neproplácely faktury za skončené komunální volby. Závazky všech regionů budou hrazeny centrálně, z jednoho společného účtu.
 
Během několika měsíců se ODS podařilo výrazně snížit dluhy, které vznikly v minulosti. Jsou vyřešeny všechny závazky vůči státu a zároveň se podařilo díky několika opatřením snížit celkové zadlužení strany. V tomto trendu budeme i nadále pokračovat a centralizace financí strany je správným technickým manažerským opatřením, které napomůže k zpřehlednění financování ODS.

štítky: # #