Média se musí mít před politikem Komárkem na pozoru

22. května 2014,

Martin Komárek ještě před pár týdny horoval za nezávislost médií a mediálních rad. V naprostém rozporu s tím si pozval ředitele Českého rozhlasu a České televize na kobereček, aby před volebním výborem Sněmovny vysvětlili, jak informují o dění na Ukrajině. V reakci na veřejnou kritiku tento bod z programu jednání stáhl.

 
Už samotný nápad ale zakládá podezření, že skutečnou ambicí Martina Komárka je do fungování médií politicky zasahovat, byť tomu bude říkat jinak. V případě poslance z hnutí ANO se ale kontrolní světla musejí rozblikat mnohem intenzivněji kvůli střetu zájmů. Hnutí ANO, respektive jeho předseda, už několik vlivných soukromých médií vlastní.
 
Posuzovat a kontrolovat vyváženost zpravodajství veřejnoprávních médií přísluší výhradně mediálním radám. Poslanec může dát maximálně podnět či se veřejně vyjádřit. Zvát si ale na kobereček ředitele rozhlasu a televize je daleko za hranou přijatelnosti i dobrého vkusu. Ten, který volá po větší politické kultuře, se dopouští jednoho přehmatu za druhým.
 
Ukazuje se, že se média i ostatní politici musí mít na pozoru před nápady Martina Komárka. Zatím svobodnému mediálnímu prostoru více škodily, než mu pomáhaly.
 

štítky: # # # # #