Mgr. Martin KUPKA, kandidát za Praha východ

30. září 2013,

Proč kandiduji? Záleží mi na tom, aby hodnoty jako svoboda, zdravá konkurence, minimální stát a odpovědnost měly co největší zastání. V naší obci se nám tyto hodnoty daří naplňovat. Rád bych je co nejvíce přenesl i do Parlamentu.   S jakou vizí jdu do politiky? Chtěl bych žít ve státě, kde se zbytečně nerozmělňují peníze na nejrůznější zbytečné dotace, dávky a fungování košatých úřadů. Chtěl bych žít ve státě, kde vládnou jednoduché zákony, kde je jednoduchý a […]

Proč kandiduji?

Záleží mi na tom, aby hodnoty jako svoboda, zdravá konkurence, minimální stát a odpovědnost měly co největší zastání. V naší obci se nám tyto hodnoty daří naplňovat. Rád bych je co nejvíce přenesl i do Parlamentu.

 

S jakou vizí jdu do politiky?

Chtěl bych žít ve státě, kde se zbytečně nerozmělňují peníze na nejrůznější zbytečné dotace, dávky a fungování košatých úřadů.

Chtěl bych žít ve státě, kde vládnou jednoduché zákony, kde je jednoduchý a srozumitelný daňový systém, kde stát i obce jen minimálně zasahují do života aktivních lidí, kteří se chtějí a umějí postarat sami o sebe.

Chtěl bych žít ve státě, který umí být solidární s těmi, kdo se o sebe postarat nemohou, ale který nenechá solidaritu zneužívat těmi, kteří se o sebe postarat nechtějí.

 

Co pokládám za nejdůležitější pro nejbližší období:

 

– minimální stát

(Naše obec svůj úřednický aparát nerozšířila ani o jediného člověka, přestože objem práce a povinností významně narostl.)

 

– stabilní ekonomika

(Chytré hospodaření bez rostoucího zadlužování. Moudré investice. Podpora růstu a mandatorní výdaje na uzdě.)

 

 vzdělaná společnost

(Vyšší kvalita a více peněz do školství. V roce 2012 jsme v obci založili ZUŠ při ZŠ. V letošním roce jsme zrekonstruovali budovu ZŠ A ZUŠ, rozšířili MŠ.)

 

podpora aktivních lidí

(Co nejlepší podmínky pro ty, kteří chtějí pracovat a také pro ty, kteří chtějí dělat navíc i něco pro druhé. Jedním z mých prvních kroků ve funkci starosty bylo vybudování komunitního centra.)

 

obrana živnostníků a podnikatelů

 

ochrana soukromí

 

štítky: