Možná ANO řídí stát jako firmu, ale bohužel od deseti k pěti

26. října 2015,

Pokud se potvrdí informace serveru Neovlivni.cz, že Brusel zastavil proplácení dotačních prostředků kvůli nesrovnalostem administrativního systému, je to další vážné selhání koaliční vlády, jmenovitě ministerstva pro místní rozvoj.   Čerpání evropských prostředků přitom vládní představitelé v čele s premiérem označují za jasnou prioritu. Z priority se ale stává pořádná blamáž. Pokud vláda nezvládne ani to, co sama označí za hlavní úkol, jak to dopadne s tím, co pro ni tak důležité není?   Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová […]

Pokud se potvrdí informace serveru Neovlivni.cz, že Brusel zastavil proplácení dotačních prostředků kvůli nesrovnalostem administrativního systému, je to další vážné selhání koaliční vlády, jmenovitě ministerstva pro místní rozvoj.

 

Čerpání evropských prostředků přitom vládní představitelé v čele s premiérem označují za jasnou prioritu. Z priority se ale stává pořádná blamáž. Pokud vláda nezvládne ani to, co sama označí za hlavní úkol, jak to dopadne s tím, co pro ni tak důležité není?

 

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová by měla neprodleně předložit plán kroků, které podnikne, aby problémy s administrativním systémem v její gesci nedopadly na stovky žadatelů – od podnikatelů, přes samosprávy až po její vládní kolegy z ostatních resortů. Kritika nefunkčnosti systému MS2014+ totiž zaznívala i z ostatních ministerstev opakovaně.

štítky: # #